Saturday 7 May 2011

အာလူးအၾကြပ္ခ်ိဳစပ္ေၾကာ္

      ခုတေလာ ဂင္ခ်ီနဲ႔ပဲ ႏွစ္ပါးသြားေနရတာ လူလဲ ခ်ဥ္ေစာ္ေတာ္ေတာ္နံေနပါပီ လဆန္းပိုင္းဆိုရင္ ပိုက္ပိုက္ျပတ္ေနက် လ လယ္ပိုင္း ေၾကြးရွင္ေတြ စာတိုက္ပံုးေလးထဲကို မွန္မွန္လာတယ္ လကုန္ပိုင္း ပိုက္ဆံသြားခ်ီးတယ္  တကယ္ပါ  မယံုရင္ ေၾကြးရွင္ေတြနဲ႔ ေပးေတြ႔ပီးသက္ေသျပနိုင္ပါတယ္ မေက်နပ္ေသးရင္ အေၾကြးပါ ဆပ္နိုင္ပါတယ္  ဒီေန႔ အာလူး ခ်က္စားမယ္ တီေလး ခ်က္တဲ႔ အာလူးခ်က္ကို ခ်က္ၾကည္႔လိုက္ လံံုး၀ လံုး၀ ဟင္းခ်က္ေကာင္းလွပါလားဆိုပီး ခဏခဏ ခ်က္ခိုင္းလို႔ ငါေတာ႔ ဒီဟင္းခ်က္တက္တာ မွားေလခ်င္လို႔ေတာ႔ ေနာင္တမရမိေစနဲ႔ေနာ္ :)
လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေလးေတြက 

၁။အာလူး
                            အခြံႏြာ  အေနေတာ္ ေရေဆးပီး ဇကာထဲထည္႔ပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ
                 တံုးထားတာ နည္းနည္းၾကီးတယ္ စမူဆာထဲ တည္႔ေၾကာ္တဲ႔ အာလူးေလာက္တံုးပါ
၂။ငရုတ္သီးေျခာက္ ၁၀ ေတာင္႔(တေတာင္႔ကို ၃ ပိုင္းေလာက္ ညပ္ထားပါ)
၃။ငံျပာရည္အၾကည္ (လက္ဖက္စားဇြန္း တဇြန္း)
၄။ပဲငံျပာရည္အေနာက္
     (မရွင္းမွာဆိုးလို႔ ပံုေလး ျပထားတာပါ ရုိုးရိုးငံျပာရည္ဘူးကို  ငံျပာရည္ေဖ်ာ္ပို႔စ္ ထဲမွာပံုေလးျပထားတယ္)

ဟင္းခ်က္ေတာ႔မယ္
              ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ ဆီနည္းနည္းထည္႔ ကိုက္ထားတဲ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္ေတြကို ထည္႔ ဆီပူထိုးရံုပဲ ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္  ပန္းကန္ေလးထဲ ထည္႔ထားပါ
     ျပီးရင္ ဆႏြန္းမူန္႔ထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ ၾကြပ္လာရင္ တံုးထားတဲ႔ အာလူးတံုးေတြ ထည္႔ ေၾကာ္ပါ မကပ္တဲ႔ ဒယ္အိုးနဲ႔ေၾကာ္ရင္ ပိုပီး အဆင္ေျပပါတယ္ စတီးအိုးေတြက ဟင္းခ်က္ရင္ အိုးကပ္တာ ျမန္ပါတယ္ အာလူးအတံုးမ်က္ႏွာေတြတင္းလာၿပီဆိုရင္  အခ်ိဳမူန္႔ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထည္႔ ခဏေမႊလိုက္ အာလူးၾကြပ္လာရင္ ပဲငံျပာအေႏွာက္ လက္ဖက္စားဇြန္း တဇြန္းထည္႔လိုက္ပါ (အေရာင္လွပီး ပိုေမႊးလို႔ပါ) ရပါၿပီ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚကခ်  ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ကို အိုးထဲထည္႔ေမႊ လိုက္ပါ 
        စားလု႔ိလဲ ခံတြင္းျမိန္တယ္  လြယ္ကူလွ်င္ျမန္အကုန္အက်သက္သာပါတယ္ ကိုယ္႔ အၾကိဳက္ မၾကာခဏ ခ်က္စားျဖစ္ေနတဲ႔ ဟင္းကို အဆင္ေျပသလို တင္ျပသြားျခင္းျဖစ္ပါတယ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အဆင္မေျပတာမ်ားရွိရင္လဲ လြတ္လပ္ပြင္႔လင္းစြာေ၀ဖန္နိုင္ပါတယ္ (လူတေယာက္စိတ္ထားကိုသိခ်င္ရင္ ဟင္းတခြက္ခ်က္ခိုင္းၾကည္႔လိုက္ပါ)
                                                             
                                                                                                             တီေလး

No comments:

Post a Comment