Monday 16 May 2011

Kimchi Kimchi

                                                             မုန္လာထုပ္အၾကီး ၁ထုပ္
                                                                  ၄ပိုင္း ပိုင္းလိုက္
    အရြက္ေတြၾကားထဲ ဆား၀င္ေအာင္ျဖဴး
                                            ေလးမယ္႔အရာတခုနဲ႔ဖိထား ၃နာရီေလာက္ဖိထားပါ
                                                   အလုပ္ရွဳပ္ရင္ ဆားေရစိမ္လုိလဲ ရပါတယ္
    မုန္လာထုပ္ေတြ ဒီလိုေလးႏြမ္းသြားပါတယ္
    ဆယ္ပီး ေရစစ္လိုက္ပါ
        ေရ၊ဆန္မွဳန္ စာပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ ၃ဇြန္းစီထည္႔ပီးေမြထားတာ
      ေကာ္ဖီခြက္နဲ႔ ေရ၂ ခြက္ ထည္႔ ဆန္မွဳန္႔ကိုက်ိဳ
    မုန္လာဥ အျဖဴ၊ အနီထည္႔လို႔ရတယ္
                                                                   ၾကက္သြန္ျမွိတ္
                                                                         က်ဴဆိုင္
                                                               ငရုတ္သီးစိမ္း ၁ေတာင္႔
           ၾကက္သြန္ျဖဴ၂တက္ေထာင္း ဂ်င္းအနည္းငယ္ႏုတ္ႏုတ္လွီး ပန္းသီးတျခမ္းကိုၾကိတ္ထားတာ
ၾကက္သြန္နီတျခမ္း ပါးပါးလွီး ကိုရီးယားအေရာင္တင္မွုန္႔ မုန္လာဥ ၾကက္သြန္ျမိတ္
က်ဴဆိုင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆန္မွဳန္႔ႏွစ္ရည္ေရာထည္႔ထားတဲ႔ ဇလံုးၾကီးပါ 
(ငါးငံျပာရည္ ႏွင္႔ ႏွမ္းအနည္းငယ္ထည္႔ပီး အႏွစ္ေတြကို သမေအာင္နယ္လိုက္ပါ)
ျပီးရင္ ေရစစ္ထားတဲ႔ မုန္လာထုပ္ေတြၾကားဒီလိုသမေအာင္ နယ္မယ္
                                                      
                                                       အရသာရွိတဲ႔ ဂင္ခ်ီရပါပီ
 
                                                  သန္႔စင္ေျခာက္ေသြ႔တဲ႔ ပုလင္းထဲမွာထည္႔ 
  
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နယ္ထားတာက ပိုခ်ိဳပီးပိုစားေကာင္းတယ္လို႔ ထင္ပါတယ္
( ဂင္ခ်ီပါး၀လာပီ လို႔လူေတြက ေျပာတယ္)
   
                                                     အရသာရွိလွတဲ႔ ဂင္ခ်ီကိုရပါပီ
                ပို႔စ္တင္ေနရင္း ေတာ္ေတာ္႔ကို ပ်င္းလာလုိ႔ပါ ဂင္ခ်ီးစားခ်င္တာေသခ်ာရင္  ကြန္မန္းေပးသြားပါ (အိမ္အေရာက္ပို႔စနစ္ျဖင္႔ ၀န္ေဆာင္မူ႔ေပးမည္မဟုတ္ပါ) လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းအတိအက်စာရင္း ကိုေမးလ္ျပန္
ပို႔ေပးမယ္္လို႔ အဟီးးးးးးး
       
                                                          
                              

1 comment:

  1. ဒါလဲၾကိဳက္တာဘဲ.. ကူးကူး ေတာ့ ဆန္မႈန္႔က်ိဳမထည့္ျဖစ္ဘူး.. ပန္းသီးနဲ႔ သစ္ေတာ္သီး တစ္ျခမ္းဆီ ဆန္မႈန္႔အစားထည့္လိုက္တယ္...
    ကင္မ္ခ်ီလဲ ၾကိဳက္တယ္.. ဒါေပမယ့္ ျမန္မာခ်ဥ္ဖတ္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete