ဒီေန႔ ဥ မထားတဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္စားျဖစ္တယ္္.... ပြင္႔လင္းရာသီေရာက္လာေတာ႔ ေရႊခ်ဥ္ေပါင္လဲ ရပီေပါ႔ ..... စည္းစိမ္ျဖိဳ မီးဖိုေခ်ာင္ကဆိုေတာ႔ လြယ္ကူလွ်င္ျမန္ ခံတြင္းျမိန္ပီး အကုန္အက်သက္သာတဲ႔ ဟင္းေတြခ်က္ အိမ္ေထာင္မူ႕အထိန္္းသိမ္းေတာ္ရင္ ဒီတသက္ အပ်ိဳၾကီး ျဖစ္နိုင္ရိုးလားကြယ္ ဟြင္းဟြင္းး (ခၽႊင္းခ်က္..တပတ္တခါ ေလွ်ာက္ျပန္သံေပး ေရွာပင္ထြက္ပါတီ ေငြယားေလးပါရင္ ရဲရဲ၀႔႔ံ၀႔ံ ေမြေနာက္ပစ္ပါသည္ ဟီး) အခု ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ မဟုတ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလဲမဟုတ္ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္နည္းေလးကေတာ႔
၁။ အခုလိုေရေဆးထားတဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
၂။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ၅ ေတာင္႔ေလာက္ကို
အေနေတာ္ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႔ကိုက္ထားလိုက္
၃။ ငပိ (နည္းနည္းေရေဖ်ာ္ထားပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး
ခ်က္ေတာ႔မယ္
ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ ဆႏြန္းမွဳန္႔ထည္႔ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ နည္းနည္းၾကြပ္လာရင္ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ငပိစိမ္းစားကိုထည္႔္ ေရခမ္းသြားေအာင္ ဆီသတ္လုိက္ ၿပီးရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည္႔လိုက္ပါ ( အဖံုး လံုး၀ မအုပ္ပါနဲ႔ဲ႔ ) အဖံုးအုပ္ရင္ စိမ္းရြင္ရြင္အနံ ထြက္လာတက္လုိ႔ပါ ေရနည္းနည္း ထည္႔လိုက္ပါ ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္ အခ်ိဳမွဳန္႔ခတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္ေလာက္ကုို ဓါးျပားရိုက္ပီး ထု ထည္႔လိုက္ပါ အေပ႔ါအငန္ ျမည္းပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါပီ ( ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႔ေတာ႔ ) ပိုေမႊးတာေပါ႔
ဒီေန႔ ထမင္း တခါစားတာ ၂ ပန္းကန္ႏွဳန္းနဲ႔ ၃ၾကိမ္ေက်ာ္ေက်ာ္ တီးပစ္လိုက္တယ္ ဟိဟိ (ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ၀ယ္လုိ႔မရတဲ႔ ေနရာရယ္ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေစ်းၾကီးလုိ႔ ၀ယ္မစားနိုင္တဲ႔သူမ်ားရွိရင္ ထမင္းစားၾကြပါလို႔ တခါတည္းဖိတ္လိုက္ပါသည္) ၀ါးတီးလာမည္႔သူမ်ား စပြန္္ဆာ ေပးသည္႔အေနႏွင္႔ ခ်ဥ္ေပါင္ နံနံ ကန္ဇြန္း မ်ိဳးေစ႔မ်ား အိမ္ျပန္လက္ေဆာင္ေပးပါမည္ အသြားအျပန္ေလယာဥ္လက္မွတ္ႏွင္႔ ကိုယ္စရိတ္ကိုယ္ခံပီး လာေရာက္ သံုးေဆာင္နိင္ပါေၾကာင္း ဟီး ဟီးးးးးးးးးး
တီေလး
ကူးကူးဆီမွာလဲ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိဘူး။ အခုေတာ့ဘယ္ရမလဲ ကိုယ္တိုင္ စိုက္ထားတာ...ၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္ခူးစားရံုဘဲ.. း))
ReplyDelete