Monday 16 May 2011

ကန္စြန္းဥ သၾကားကပ္ၾကြပ္ေၾကာ္

လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြက
၁။ကန္စြန္ဥ  ၁ လံုး
၂။သၾကား ၆ ဇြန္း
၃။ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ ၆ ဇြန္း
၄။အသီးအရြက္ဆီ ၁ ဇြန္း (အခ်ိဳးအစားေတြ အကုန္လံုးကို ထမင္းစားဇြန္းနဲ႔ပဲထည္႔ပါ)
၅။ႏွမ္းအနက္ အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔                                  အခြံႏႊာပါ
                                                         အေနေတာ္ေလးေတြတံုး
                                                           ေရေဆးပါ
                                                       ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ပါ
                                                        ဆီပူထဲထည္႔ေၾကာ္ပါ
                                             ေရြအိုေရာင္သန္းရင္ ဆယ္လိုက္ပါ                                            
                                                          ဆီစစ္ထားပါ
            သၾကား ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ အသီးရြက္ဆီကိုို ေရ ၃ ခြက္ႏွင္႔ေရာၾကိဳပါ (ဆားအနည္းငယ္ထည္႔)
    ေရတ၀က္ေလာက္ခမ္းသြားပါက ပူတုန္းကို ကန္စြန္းဥေပၚေလာက္လိုက္ပါ ပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ
                                                            ေအးသြားပါပီ
                                                     ႏွမ္းအနက္ေလး အနည္းငယ္ျဖဴးလိုက္ပါ
                 ခ်ိဳခ်ိဳေလးမွ ၾကိဳက္သူေတြအတြက္ ကိုရီးယား ကန္စြန္းဥ သၾကားကပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ရပါပီ
                                                

No comments:

Post a Comment